skip to Main Content
word lid +31 (0)24 202 20 92

Bezoek bij Kleine Meierij tijdens de Dag van de Mobiliteit

Op bezoek bij De Kleine Meierij tijdens de Dag van de Mobiliteit

Rob van Dorst, medewerker Klant & Wonen bij BrabantWonen, ging tijdens de Dag van de Mobiliteit Brabant een dag op bezoek bij Kleine Meierij. Hieronder zijn ervaring van deze dag.

“Enige tijd geleden werd ik getriggerd door een advertentie over de ‘Dag van de Mobiliteit’, één dag meelopen in een andere organisatie, leuk en interessant! Deze dag werd georganiseerd op mijn roostervrije dag op donderdag 16 november. ‘Ik ga deze dag eens nuttig besteden’, dacht ik bij mijzelf, en heb mezelf aangemeld.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik kon uit verschillende organisaties een keuze maken zoals gemeentes, banken en corporaties. Mijn keuze viel op de functie buurtbeheerder bij collega corporatie Kleine Meierij in Rosmalen. Ik was erg benieuwd hoe onze collega’s de organisatie hebben ingericht en wat zij met de woonruimteverdeling, onderhoud en met name leefbaarheid doen.

Op donderdag 16 november ben ik dan ook vol energie en interesse vertrokken naar het kantoor van Kleine Meierij. Na een kop koffie met Henri, mijn begeleider van de dag, hebben we een rondje door het kantoor gemaakt. Wat een klein kantoor met weinig personeel en vooral: wat een rust! Het bezit van deze corporatie is dan ook aanzienlijk kleiner dan dat van BrabantWonen. Om eerlijk te zijn dacht ik: ‘het lijkt me hier wel een beetje saai hoor’. Ik houd persoonlijk toch wat meer van hectiek en mensen om me heen. Neemt niet weg dat het kantoor en personeel er keurig en professioneel uitzag. Daarbij werd ik uiterst vriendelijk ontvangen door iedereen die aan het werk was.

Na mijn rondleiding ben ik met Henri op pad geweest, samen een rondje door de wijken maken. De belangrijkste taak van een buurtbeheerder is zich te laten zien in de wijk. Hij is dan ook het aanspreekpunt voor de bewoners inzake leefbaarheid en overlast, maar houdt ook technisch toezicht op de complexen. Tijdens onze ronde door Rosmalen, Berlicum, Den Bosch en Hintham kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Ik ben meer te weten gekomen over zijn ervaring met overlast en leefbaarheid. Daarnaast hebben we gesproken over de competenties die een buurtbeheerder moet bezitten.  Ervaring in een soortgelijke functie is volgens Henri geen must. Het helpt wel om wel enige affiniteit met technische zaken te hebben en bovenal dien je een ‘mensen mens’ te zijn. Vooral sociaal vaardig en met verschillende type mensen op verschillende niveau’s kunnen communiceren.

Tegen 16:00 uur zat ik weer in de auto naar huis. Met een goed gevoel, blij met de ervaring van deze dag. Ook met het besef dat ik heel tevreden ben met mijn huidige werkomgeving en de hectiek die daar op zijn tijd bij hoort, heerlijk 🙂 .

Ik kan het iedereen aanraden om zo’n dag eens te gebruiken en een kijkje te nemen in de keuken van een andere organisatie. Een uitdaging waarin je leert van anderen en ook nog eens je netwerk uitbreidt! Daarbij kan je eens je eigen werkplek spiegelen aan een andere werkomgeving. Volgend jaar wil ik mezelf opgeven als begeleider om geïnteresseerden van een andere organisatie onze mooie organisatie te laten zien.

Back To Top